2 Nisan 2012 Pazartesi

Da Vinci ile anneler gönül rahatlığı ile çocuklarını televizyon karşısına oturtacak



Da Vinci Learning kanalı hem çocukları eğlendiriyor, hem de onlara birşeyler öğretiyor. 24 saat eğlendirirken öğreten çocuk ve aile kanalı olma düşüncesi ile çalışan Da Vinci’nin blogger buluşmalarında anneler televizyon izleme konusunda fikirlerini paylaştı.

 Da Vinci Learning Kanalı’ndan Banu Canözkan kanala ilişkin şunları söyledi:  
“Bu misyonumuzu eğlenceli, düşündürücü ve eğitici bilgilere/programlara kolay erişim sağlayarak ve izleyiciler için uygun bir multi-medya ortamı sunarak gerçekleştiriyoruz. Da Vinci Learning programları Türkiye’deki çocukların yepyeni bir görsel tecrübe edinmesi, dünyanın nasıl işlediğini öğrenmesi ve en önemlisi aile içindeki paylaşımı  artırarak bunun zevkine ailece varmalarına yönelik hazırlanmaktadır. Amacımız ailelerin çocuklarına güvenle ve gelişimleri için en eğitici katkıyı sağlayacak tv izleme ortamını sunmaktır.“

Kanalın geleceğe dönük hedefleri arasında çocuklara deneyleri aynı zamanda okuyarak pekiştirmeleri için kitap ve diğer materyalleri de sunmak yer alıyor.

D-Smart 72. Kanal’dan yayın hayatına devam eden Da Vinci Learning’de çocuklar Sevimli Fare “Marvi Hammer” ile dünyayı keşfediyor, “Arka Bahçe Bilimi” ile hayat ve evrenle ilgili sırları ve sadece evdeki araç ve gereçleri kullanarak yapabileceği deneyleri öğreniyor, “Neden ve Nasıl” ile doğanın harikalarını keşfediyor, “Zaman Yolcuları” ile tarihi olayların günümüzü nasıl etkilediğini ve tarihin günümüze nasıl ilham verdiğini öğreniyorlar.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder